Kunskap om din ishockeyklubba

Bild-189På isen har du redan motståndare så att det räcker, se till att din egen ishockeyklubba inte är en av dem.

Hur viktig en Ishockeyklubbas egenskaper är, är det få som funderar över. En klubbas längd och vinkel påverkar din performance mer än du tror, även klubbladet, dess profil och… ja till och med hur du tejpar din ishockeyklubba påverkar din effektivitet.

Är det du eller din ishockeyklubba som bestämmer?

Ishockey handlar ju som du vet, om att behärska nästan  ett oändligt antal moment, situationer och detaljer. Klubbans olika egenskaper påverkar hela ditt grundläggande fundament. En klubba som är för lång, för kort eller har en felaktig vinkel kan sänka dina prestationer betydande. Den påverkar dina möjligheter att få med dig punken i avgörande moment. Din klubba påverkar även din åkställning som ju i sin tur påverkar både effektiviteten i dina skridskoskär och var ditt klubbgrepp hamnar.Ishockey är en precisionssport

Ishockey är en precisionssport som kräver att du övar in rörelser, detaljer och moment många timmar. Målet är att du ska få in dem i ditt  i muskelminne som se håller koll på hur du arbetar i viktiga matchmoment.  Ett skott som kommer två centimeter fel kan vara skillnaden på mål och miss. En felaktig åkställning kan vara skillnaden mellan komma först på puck och därmed avgörande för om du eller din motståndare går till anfall.

Kom alltid  ihåg:

  • Rätt klubba ger rätt åkställning och du blir etta på pucken
  • Rätt klubba  ger rätt iskontakt så att du får med dig punken,
  • Rätt klubba ökar precisionen i skott och passningar
  • Rätt klubba är skillnad mellan mål och miss