Thomas Storm

Min mission är att skapa ishockeyartister av yttersta världsklass samt att utveckla ishockeyn och befästa dess position som en av de mest underhållande och sevärda sporterna av dem alla.

Under 40 år har jag levt med sovjetisk, europeisk och nordamerikansk ishockey, förmodligen intensivare och på närmare håll än någon annan. Och det är utifrån dessa år av iakttagelser, möten, samtal, lärande, sökande,  ifrågasättande, aha-upplevelser, reviderande, självkritik och laborerande har jag utvecklat STS, Storm Training System, ett komplett och beprövat tränings- och produktsystem för blivande och etablerade toppspelare.

Allt startade på 70-talet med många år av hemliga och närgångna studier och filmande av då den mycket framgångsrika ”sovjetiska ishockeymaskinen” och deras då revolutionerande träningsmetoder.

Studierna och de egna erfarenheterna utvecklades till en egen ishockeyfilosofi och träningsmetodik som kombinerar de bästa träningsmetoderna med ett unikt intresse  och förståelse för detaljerna, momenten i själva ishockeyspelet men även för spelarnas mentala och fysiska potential samt många andra yttre faktorer som påverkar en ishockeyspelares möjligheter att nå den absoluta toppen i ishockeyn.

Mina uppdrag

Mina engagemang inkluderar idag direkt handledning och undervisning till spelare och lag på alla nivåer i hockey.

  • Som konsult till NHL-klubbar såväl som till svenska, schweiziska, italienska, kinesiska, japanska ishockeyklubbar.
  • Som personlig coach till ett dussintals av nuvarande NHL-spelare, till elitserie- och allsvenska spelare.
  • Som personlig coach för de allra yngsta spelarna samt upp till A-juniorer.
  • Utbildare och mentor för aktiva och blivande ishockeytränare.
  • Arrangör av egna träningsläger.
  • Arrangör av ishockeyresor.
  • Föreläsare inom området ishockeyutveckling och historik.